25 Aralık 2015 Cuma

Bisküvi Pastası Tarifi

bisküvi pastasi tarifi, kolay pasta tarifleri, pudingli tarifler
Küçükken yapmayı en çok sevdiğim tatlı bisküvi pastasıdır. Bisküvi pastası yaptıktan sonra tencerenin dibinde kalan pudingleri yemek çok hoşuma giderdi ve hala öyle. Yapması hem kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tatlıyı gelin size nasıl yapılır hemen anlatayım! ^-^

Malzemeler

  • 1 paket çikolatalı puding
  • Finger veya pötibör bisküvi
  • Süt
  • Hindistan cevizi tozu

Yapılışı:

3 buçuk bardak sütü bir tencereye döküyoruz ve içerisine 1 paket pudingi ilave ediyoruz. Pudingimizi kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Pudingimizi hazırladıktan sonra bir kenara alıp 1 kase süt çıkarıyoruz.
Küçük bir tepsi veya düz ve uzun bir tabağın üzerine 1 kase süte batırıp çıkardığımız bisküvileri yan yana diziyoruz. Eğer finger bisküvi kullanıyorusanız bisküvilerin düz olan tarafı aşağı bakmalı. Boşluk kalmayacak bir şekilde tabanı oluşturduktan sonra üzerine pudingimizi güzelce yayıyoruz. Ardından bisküvilerimizi tekrar sütle ıslatarak yan yana bir önceki dizdiğimiz düzende diziyoruz. Bu şekilde üst katları da yapmaya devam ediyoruz. Ben 5 katlı yaptım. En üste gelince bisküvi pastamızı yine pudingle kaplayıp hindistan cevizi tozlarıyla süslüyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Soğuduğunda bisküvilerle aynı hizada keserek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.