20 Ocak 2016 Çarşamba

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

eksi mayali ekmek tarifi, eksi mayali ekmek, ekmek tarifleri

Ekmek yapmak sabır isteyen bir iştir. Ne kadar sabırlıysanız o kadar güzel ekmekler elde edeceksiniz. Ekmekleriniz piştiğinde tüm evi o sıcacık koku sardığında kendinizden geçmemeniz elde değil! Ekşi maya ile yapılan ekmeğin kokusu da tadı da bir başka oluyor. Köy ekmeği tadında olan bu ekmekleri yapmak çok kolay. Hadi o zaman hemen tarife geçiyorum !

Malzemeler

  • 3 buçuk bardak un (500 gr)
  • 1 paket Dr. Oetker ekşi maya
  • 2 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı ılık su

Yapılışı:

ekmek hamuru, hamur dinlendirmek, hamur kabartmakhamur kabartmak, hamur dinlendirmek, ekmek hamuruDerin bir hamur kabına unumuzu, ekşi mayamızı ve diğer malzemelerin hepsini ekleyip 10 dk kadar mikserle karıştırıyoruz. Ardından hamurumuzu elimizle toparlayıp güzelce yoğuruyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak, kulak memesi kıvamına geldiğinde hazır demektir. Daha sonra nemli bir bez veya streç filmle üstünü kapayıp fermantasyona uğramasını sağlıyoruz. Böylece hamurumuz kabarabilecek. Yaklaşık 2 buçuk saat bu şekilde bekleyecek. Yandaki resimde gördüğünüz gibi önce ilk resimdeki gibiydi sonra alttaki resimdeki kadar kabardı. Bekledikten sonra ellerimizi biraz yağlıyoruz böylece hamur elimize yapışmayacak ve hamurumuza dilediğimiz şekli verip, üzerine kesikler atıyoruz. Ben 5 parçaya ayırdım, sandviç ekmekleri elde ettim. Daha sonra 30 dk daha üzerini kapayıp dinlendiriyoruz. Bu sırada fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz. En son fırında 20-25 dakika kontrol ederek pişiriyoruz. En son pişince sıcakken tüketirseniz daha güzel olacaktır. Ben ekmeklerimin içerisine sucuk, turşu ve mayonez ekledim. Sizde bu şekilde sandviçler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.