Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı süt
- Biraz zeytinyağı ve tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Havuç ve kabaklarımızı dilimleyip ilave ediyoruz. Sebzeler iyice haşlanınca el blenderinden geçiriyoruz. Eğer az su koymuşsak ve püre haline gelmişse biraz daha sıcak su ekliyoruz. Sütümüzü ekleyip kaynayana kadar çorbamızı karıştırıyoruz. Baharatlarımızı ekliyoruz. Kaynadıktan sonra 3-5 dk kısık ateşte pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Bu sayede çocuklara kabak yedirebilirim :)
YanıtlaSilÇok iyi bir fikir. Kabak, kemik gelişimi için de oldukça yararlıdır. Onların sağlıklı gelişimi için önemli olan 6 vitaminden 4'ünü içeriyor.
Sil