26 Ocak 2017 Perşembe

Kabak Çorbası Tarifi

kabak corbasi tarifi, kabak çorbası tarifi, kabak çorbası nasıl yapılır,

Kabak, faydaları saymakla bitmeyen, A,C,E,K vitaminlerini içinde barındıran ve zayıflamaya çok yardımcı bir sebzedir. C vitamini içermesinden dolayı kansere karşı sizi korur. Kışın içinizi ısıtacak bu inanılmaz lezzetli kabak çorbası tarifimi mutlaka denemelisiniz. Göz sağlığına da iyi gelecek bir tarif. Bir de ufak bir bilgi vermek istiyorum. Diyetteyken yağ yemeyi tamamen kesmek çok yanlış bir davranış, bedeninizin yağa da ihtiyacı var. Zayıflamaya çalışırken yağ tüketimini azaltabilirsiniz fakat sıfıra indirmemelisiniz.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı süt
  • Biraz zeytinyağı ve tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:

Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Havuç ve kabaklarımızı dilimleyip ilave ediyoruz. Sebzeler iyice haşlanınca el blenderinden geçiriyoruz. Eğer az su koymuşsak ve püre haline gelmişse biraz daha sıcak su ekliyoruz. Sütümüzü ekleyip kaynayana kadar çorbamızı karıştırıyoruz. Baharatlarımızı ekliyoruz. Kaynadıktan sonra 3-5 dk kısık ateşte pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun!

2 yorum :

  1. Bu sayede çocuklara kabak yedirebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir fikir. Kabak, kemik gelişimi için de oldukça yararlıdır. Onların sağlıklı gelişimi için önemli olan 6 vitaminden 4'ünü içeriyor.

      Sil

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.