16 Ocak 2017 Pazartesi

Brokolili Diyet Mantar Tarifi

brokolili diyet mantar tarifi, brokolili mantar yemeği, brokolili mantar,
Diyet yaparken brokoli ve mantarın öneminden bahsetmiştim. Bu tarifimle hem çok lezzetli hem de çok doyurucu bir diyet yemeği keşfettim. Besin değerleri çok yüksek olan 1 paket mantar yani 400g mantar sadece 112 kcal ediyor. Brokoli de çok hafif bir besin olduğundan bu ikiliyle ve limon eşliğinde harika bir lezzet doğuyor. Pişirmek içinse çok az zeytinyağı kullandım. Ee kim demiş diyet yaparken lezzetsiz şeyler yendiğini? Haydi hemen tarifime geçelim :)

Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1-2 parça brokoli
  • Limon
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen baharatı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Mantarları temizleyip kızdırdığımız tavaya koyuyoruz. Mantarlar biraz pişince yağ ekliyoruz. Brokoliyi doğrayıp yemeğimize ilave ediyoruz. Brokoliyi çok fazla pişirmiyoruz, biraz yumuşasa bizim için yeterli. Hazır olduğunda fesleğen ekleyip bolca limonluyoruz. Dilerseniz çok hafif tuz ekleyebilirsiniz. Muhteşem diyet yemeğimiz hazır afiyet olsun!

2 yorum :

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.