1 Mayıs 2017 Pazartesi

Pazılı Tuzlu Kek Tarifi


Bu tarifi hem yapılış olarak hem de tat olarak ilk kez denedim. Görünüş olarak böreği andıran bu tuzlu keki şüphesiz çok beğeneceksiniz. Pazı, bünyesinde C ve K vitamini barındıran ve faydaları saymakla bitmeyen muhteşem bir besindir. Kemikleri korur, strese ve birçok rahatsızlığa iyi gelmesiyle birlikte antikanser özelliği taşır. Bu faydalı besini yemeklerde, salatalarda ve sarma olarak tüketebileceğiniz gibi bir de bu tarifle denemenizi öneririm. Sonuç oldukça lezzetli!

Malzemeler

Pazılı kek için:
  • 1 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber, pulbiber, nane
Üzeri için:
  • Çörek otu

Yapılışı:

Pazıları temizleyip güzelce yıkıyor ve ince ince doğruyoruz. Soğanları da aynı şekilde doğruyoruz. Hamur kabına tüm malzemeleri ekliyor ve karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş kek hamuru kıvamına gelene kadar gözlemleyerek eklerseniz daha güzel olacaktır. Hazırladığımız karışımı yağladığımız fırın kabına döküyoruz. Üzerine biraz çörek otu sepeliyor ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.