20 Mart 2016 Pazar

Karnabahar Kızartması Tarifi

karnabahar kizartmasi, karnabahar kizartmasi tarifi, karnabahar kizartma

Karnabahar kızartması sarımsaklı yoğurtla birlikte harika bir uyum yakalıyor. Bu lezzet kesinlikle denenmeli! Karnabaharlar kızarınca altın gibi güzel bir renge bürünüyor ve bu çok hoş. Karnabahar yemeği yapmak dışında karnabaharlarınızı böyle farklı ve enfes bir kızartma tarifiyle değerlendirebilirsiniz. Bu lezzeti çok seveceğinizi umuyor ve hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz

Yapılışı:

Karnabaharları tek tek ayırıp güzelce yıkıyoruz. Tenceremize sıcak su kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuz ilave ediyoruz ve 10 dakika kadar karnabaharları haşlıyoruz. Ardından karnabaharı bir süzgece alıp suyunu süzüyoruz. Bir kapta yumurtaları güzelce çırpıyoruz. Bir başka kaba ise un ekliyoruz. Kızartma tavamızda ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Haşlanınca yumuşamış olan karnabaharlarımızı önce una daha sonra ise yumurtaya buluyoruz ve kızdırdığımız yağda kızartmaya başlıyoruz. Her tarafını güzelce kızartıp servis tabağımıza alıyoruz. En son sarımsakları rendeleyip yoğurdumuza ilave ediyoruz. Karnabaharları tuzlayıp sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine döküyoruz. İşte altın rengi kızartmalarımız hazır! Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Link verilen yorumlar silinecektir!
Lütfen sadece tariflerle ilgili yorumlarınızı bırakınız.

DİKKAT!

Bu sayfada yer alan tüm fikir, tasarım, yazı ve fotoğraflar aksi belirtilmedikçe Mavi Papatyaya aittir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu kapsamında koruma altındadır. İzinsiz olarak kopyalanması, kullanılması ve alıntı yapılması suç sayılmaktadır.

Blogumu buradan takip edin!

Tasarım: Mavi Papatya. Powered by Blogger.